Zoeken
  • Vrijeschool in de buurt?

    kaartje_home02

  • Onderzoek keuzemotivatie

    kiezen_vrijeschool

Nieuwe post HBO-opleiding voor vrijeschoolleerkrachten in het VO

In 2017 start een nieuwe post HBO-opleiding die speciaal ontwikkeld is voor leerkrachten die werken op een vrijeschool in het voortgezet onderwijs.

De opleiding is toegankelijk voor leerkrachten die zich willen verdiepen en bekwamen in de vrijeschoolpedagogiek, -didactiek en de achtergronden. De opleiding is vooral bedoeld voor leerkrachten die 1-3 jaar in dienst zijn. Maar ook voor leerkrachten die al langer in dienst zijn is de opleiding interessant.

Start per september 2017

De vraag voor de nieuwe opleiding is door vrijeschoolbesturen neergelegd bij de Hogeschool Leiden en BVS-Schooladvies. Leerkrachten, rectoren en bestuurders zijn betrokken bij het voortraject. Vrijeschoolleerkrachten zullen worden betrokken bij de invulling van de lessen. In september 2017 start de nieuwe opleiding met een eerste cursusklas.

Aanmelden

De opleidingsinformatie is vanaf begin maart beschikbaar via de website van Hogeschool Leiden. Inschrijven kan op dat moment via een inschrijvingsformulier. Tot die tijd kunnen geïnteresseerden een e-mail sturen naar posthbo.educatie@hsleiden.nl.