Online bijeenkomst

Voorlichting voor schoolleiders over nieuwe vrijschoolopleiding onderwijsassistenten

02
vr
oktober

In januari 2021 start een nieuwe opleiding die specifiek gericht is op studenten die als onderwijsassistent aan de slag willen op de vrijeschool. In deze opleiding is het werken op de vrijeschool een belangrijk uitgangspunt. Voor vrijescholen biedt dit kansen om ook op het niveau van de onderwijsassistent een goede basis te hebben als het gaat om de visie en pedagogische aanpak van de vrijeschool. Daarmee kunnen vrijescholen werken aan de eigen onderwijskwaliteit. Ook kan deze opleiding een kweekvijver zijn voor leraren. Dit vraagt wel om voldoende aansluiting van vrijescholen in Nederland!

Gelegenheid tot vragen stellen

Om te kunnen starten met de opleiding hebben studenten een BBL-leerwerkplek nodig op een vrijeschool. Maar wat betekent dit voor scholen? Wat moet je als school precies aan de student aanbieden? Op deze en andere vragen geven de initiatiefnemers van de opleiding op vrijdag 2 oktober van 15.00 - 16.00 uur antwoord in een speciale online voorlichtingsbijeenkomst voor vrijescholen.

Aanmelden

Aanmelden voor de voorlichtingsbijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar School-vAK, het opleidingsinstituut. Na aanmelding ontvangt u automatisch de link en bijbehorende inloggegevens, waarmee u vrijdag 2 oktober om 15.00 uur kunt inloggen.

Meer informatie over de opleiding Onderwijsassistent Vrijeschool staat op de website van School-vAK.

Locatie

Online

, ,