Waldorf100   Evenement

Waldorf100 Festival

20
vr
september
Westkanaaldijk 7, 3542 DA Maarssen, Nederland

100 jaar vrijeschool!

De vrijeschool bestaat 100 jaar in 2019, een bijzonder jaar voor de vrijeschoolbeweging en alle Waldorfscholen wereldwijd. Net als in heel veel andere landen vieren we dit in Nederland het hele jaar door. Op en rond de scholen, in verschillende samenstellingen én met een rijkdom aan mooie initiatieven, publicaties, activiteiten en kunstzinnige projecten.

Het Waldorf100 Festival is er daar één van. Het festival wordt gehouden op vrijdag 20 september 2019 in Maarssen. Het belooft een veelzijdig programma te worden met conferentiezalen, een groot cultuurpodium, leuke en interessante activiteiten, een feestelijke Waldorfmarkt én met lekker eten en drinken. Op deze pagina kunt u volgen hoe het festival in de loop naar 20 september 2019 steeds meer vorm krijgt. Tot dan!

Programma

09:30Ontvangst van de deelnemers
10:00Gezamenlijke opening
10:30Festivalprogramma met onder meer:
Een groot cultuurpodium en drie conferentiezalen
Een Waldorf100 Markt en een Ambachtenstraat
Diverse workshops en andere kleinere programma's
16:00 Afsluiting programma
De Fabrique in Maarssen

De Fabrique in Maarssen

Het Waldorf100 Festival wordt gehouden in de Fabrique in Maarssen. www.defabrique.nl

Een traditie van vernieuwing

De wereld is veranderd in 100 jaar, de vrijeschool ook. Wat is traditie en wat is vernieuwing? Waar komen we vandaan en wat willen we voor de vrijeschool anno 2019 en richting de toekomst? Deze drie vraagstukken staan centraal in de drie grote conferentiezalen.

Waldorf100 Festival

Het Waldorf100 Festival spreekt de bezoekers aan op hoofd, hart en handen. In de grootste zaal is er een cultuur- en muziekpodium en daarnaast zijn er drie grote conferentiezalen. Verder zijn er tal van kleinere zalen voor workshops, theater euritmie, film, kunst en verschillende inhoudelijke sessies. Gedurende het festival kunnen deelnemers de Waldorf100 Markt (binnen) en de de Ambachtenstraat (buiten) bezoeken.

Organisatie

Locatie

De Fabrique Maarssen

Westkanaaldijk 7
3542 DA Maarssen Nederland

Bereikbaarheid

De locatie ligt in het midden van Nederland en is goed bereikbaar per OV en auto. Er zijn ook voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Green key

De locatie heeft een zogenaamd ‘Green Key certificaat’. Dat betreft een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

Voor wie?

  • Schoolteams van vrijescholen: leraren, medewerkers, schoolleiders en bestuurders.
  • Vrijeschoolouders - en grootouders en oud-leerlingen van de vrijeschool van zijn harte welkom.
  • Studenten en medewerkers van vrijeschool-opleidingen.
  • Deelnemers van (internationale) organisaties uit de vrijeschoolbeweging.
  • Professionals die werkzaam zijn in het onderwijs, de politiek, de wetenschap en de culturele sector.

Deelnemen

Voor iedereen die op de vrijeschool werkt loopt de aanmelding voor dit festival via de schoolleiding van de eigen vrijeschool. Informeer via de schoolleider of uw school al is aangemeld.

Voor alle andere doelgroepen gaat de openbare kaartverkoop van start in mei 2019. Een toegangsprijs bedraagt 75 euro. Hiermee heeft u toegang tot het hele festivalprogramma, inclusief eten en drinken. Houd deze website in de gaten voor de bekendmaking van de exacte datum waarop de kaartverkoop van start gaat.