Waldorf100   Evenement

Waldorf100 Festival

20
vr
september
Westkanaaldijk 7, 3542 DA Maarssen, Nederland

100 jaar vrijeschool!

De vrijeschool bestaat 100 jaar in 2019, een bijzonder jaar voor vrijescholen wereldwijd. Net als in heel veel andere landen vieren we dit in Nederland in 2019 met verschillende initiatieven, projecten en festiviteiten.

Dit 100-jarig jubileum is reden voor een mooi feest op een centrale ontmoetingsplaats. Op 20 september wordt in De Fabrique in Maarssen een groot Festival gehouden voor schoolteams van vrijescholen, voor ouders, oud-leerlingen, studenten en organisaties uit de vrijeschoolbeweging en het brede onderwijsveld. Er is een cultuur- en conferentieprogramma met een markt, kunst, muziek, dans, theater en een ambachtenstraat. Ook zijn er lezingen, workshops, debatten en nog veel meer. En lekker eten en drinken natuurlijk!

Programma

09:00Ontvangst van de deelnemers
09:45Gezamenlijke opening
10:30Festivalprogramma met onder meer een cultuurpodium, conferentiezalen, een Een Waldorf markt met een ambachtenstraat, diverse workshops en kleinere kunstzinnige programma's en lekker eten en drinken!
16:00 Afsluiting programma
De Fabrique in Maarssen

De Fabrique in Maarssen

Het Waldorf100 Festival wordt gehouden in de Fabrique in Maarssen. www.defabrique.nl

Thema: "Een traditie van vernieuwing"

Met het thema ‘een traditie van vernieuwing’ staan we op deze dag stil bij de opdracht van het onderwijs en de opgave van de vrijeschool. Want de wereld is veranderd in 100 jaar, het Nederlandse onderwijs én de vrijeschool ook. Tijdens het festival kijken we naar de ontwikkelingen in onze samenleving. We onderzoeken wat de opdracht van het onderwijs is. Wat is daarin de kracht van de vrijeschool én wat willen we verder ontwikkelen? Samen weven we een perspectief op de toekomst van het onderwijs en de rol van de vrijeschool.

Organisatie & Communicatie

Locatie

De Fabrique Maarssen

Westkanaaldijk 7
3542 DA Maarssen Nederland

Bereikbaarheid

De locatie ligt in het midden van Nederland en is goed bereikbaar per OV en auto. Er zijn ook voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Green key

De locatie heeft een zogenaamd ‘Green Key certificaat’. Dat betreft een internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt.

Voor wie?

  • Schoolteams van vrijescholen: leraren, medewerkers, schoolleiders en bestuurders.
  • Vrijeschoolouders - en grootouders en oud-leerlingen van de vrijeschool van zijn harte welkom.
  • Studenten en medewerkers van vrijeschool-opleidingen.
  • Deelnemers van (internationale) organisaties uit de vrijeschoolbeweging.
  • Professionals die werkzaam zijn in het onderwijs, de politiek, de wetenschap en de culturele sector.

Deelnemen

  • Leraren en medewerkers van vrijescholen worden aangemeld via de eigen schoolleiding. Informeer bij jouw school naar de stand van zaken.
  • Ouders, oud-leerlingen en andere geïnteresseerden uit de vrijeschoolbeweging en het onderwijsveld kunnen vanaf 7 juni een toegangskaart kopen via deze website. Let op: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, wees er op tijd bij!
  • De toegangsprijs bedraagt 75 euro. Hiermee heeft u toegang tot het hele festivalprogramma, inclusief eten en drinken.