Presentatie

Presentatie studenten euritmieopleiding

21
za
maart

Op zaterdag 21 maart 2020 presenteren de studenten van de verkorte deeltijdopleiding Euritmie hun werk en geven een inkijkje in deze studie, die het afgelopen jaar voor de eerste keer in deze vorm van start ging.

De bijeenkomst is bedoeld voor schoolleiders, betrokkenen en andere geïnteresseerden uit het vrijeschoolonderwijs en vindt plaats op de Zeister Vrije School. De toegang is gratis, het is wel nodig om je aan te melden voor dit programma. Dat kan door een e-mail te sturen naar Baptiste Hogrefe.

Ik studeer euritmie omdat dit prachtige vak moet blijven in de vrije scholen. Cruciaal voor gezondmakend onderwijs!’ Leonore Fonds
Nu ik euritmie studeer ontdek ik steeds meer dat in deze bewegingskunst pedagogische schatten verborgen liggen. Maike Klaassen-Hunfeld

Programma

Het programma start om 09.30 uur en eindigt om 13.00 uur:

  • inloop met koffie, thee en gebak
  • welkom en gezamenlijk euritmie
  • presentatie van werk en ervaringen van de studenten
  • pauze met gelegenheid tot informeel gesprek
  • tussentijdse evaluatie van de opleiding en gesprek
  • afronding en einde programma
Euritmie brengt mijn denken voelend, mijn voelen willend en mijn willen denkend in beweging. Bert Cordewener
Euritmie in het leerplan van alle scholen! Corry Augustinus

Beschrijving

De studenten Corry Augustinus, Leonore Fonds, Arine van der Heul, Maike Hunfeld en Bert Cordewener zullen zich op 21 maart voorstellen. Zij zullen iets van hun de studie laten zien en gaan met de deelnemers in gesprek over hun eerste ervaringen met de verkorte deeltijdopleiding, die zij volgen naast hun werk als leraar.

De studenten willen met deze presentatie een gebaar maken naar de scholen en de coaches die hen ondersteunen in hun opleidingen en ontwikkeling. Voor schoolleiders en overige geïnteresseerden is dit een kans om de opleiding van dichterbij te leren kennen en verdere samenwerking te verkennen.

Kortom: we kijken uit naar een inspirerende ochtend met kunstzinnig programma en een dialoog, waarin uiteraard ruimte is voor vragen, feedback en suggesties.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Baptiste Hogrefe.

Door de euritmie voel ik mij na een week hard werken weer mens. De euritmie geeft mij werkelijk vleugels. Dat zou ik leerlingen in de bovenbouw ook willen laten beleven! Arine van der Heul

Locatie

Zeister Vrije School

Socrateslaan 22, 3707 GL Zeist ,