Voortgezet onderwijs

Festival Vrijescholen Voortgezet Onderwijs 2022

22
do
september
Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem,

Een feest van verbinding!

Op donderdag 22 september komen docenten en medewerkers van middelbare vrijescholen samen voor een feest van verbinding!

Dát is het thema van dit festival, waarmee we vanuit verschillende lagen aan de slag gaan. Omdat verbinding zo ontzettend belangrijk is voor de school, de docenten én voor leerlingen in de leeftijdsfase van het voortgezet onderwijs. Die schooltijd is een ontdekkingstocht, waarin zij zichzelf steeds meer leren kennen en zich verder ontwikkelen. De verbindingen met de wereld om hen heen zijn daarin vormend en betekenisvol. De schoolgemeenschap als een samenleving in het klein is daarbij van grote waarde.

We kijken uit naar inspirerende dag waarop we elkaar weer echt kunnen ontmoeten. Tijdens een veelkleurig programma met muziek, zang, theater, debat, lezingen, workshops, rondleidingen en natuurlijk lekker eten en drinken.

Programma

Tijden

09:00Ontvangst deelnemers
10:00Officiële opening
10:45Festivalblok 1
12:15Lunchprogramma
14:00Festivalblok 2
15:30Slotprogramma
17:00Einde programma

Locatie

Openluchtmuseum in Arnhem

Hoeferlaan 4
6816 SG Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum is een cultuurhistorisch museum in Arnhem. Het bestaat uit een buitenmuseum en een binnenmuseum. Het museum geeft een beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Wonen, werken, recreatie en tradities van de Nederlanders worden aan de hand van veelal verplaatste originele gebouwen zoals diverse soorten molens, huizen, boerderijen, gebedshuizen en werkplaatsen in beeld gebracht.

Informatie over deelnemen

Dit festival is een evenement voor alle schoolteams van middelbare vrijescholen: docenten en medewerkers. De aanmeldingen verlopen via de rectoren. Wil je weten hoe dit op jouw school werkt? Vraag het dan na bij jouw rector. Op deze website informeren we je in aanloop naar het festival over het programma.

In september worden alle deelnemers via de rectoren uitgenodigd om zich vooraf in te schrijven op de deelprogramma's. Naast de gezamenlijk opening, de lunch- en het slotprogramma, kiest iedere deelnemer een programma in de ochtend én in de middag. Zo stel je jouw eigen programma voor de dag samen.