De Parcivalweg, een vernieuwde post-hbo voor VO-docenten. Inschrijven kan nu!

28 juni 2021 Nieuws
[...] de innerlijke weg van de komende mensen zal een Parcival-lot en een Parcival-weg zijn | Bernard Lievegoed

Ben jij al enige tijd werkzaam als docent in het voortgezet vrijeschoolonderwijs en wil je ontdekken wie jij als vrijeschoolleraar bent? Dan kun je dat doen binnen deze vernieuwde Post-HBO opleiding de Parcivalweg. Je neemt onder de loep wat jou als leraar heeft gevormd en wat jou heeft geïnspireerd om leraar te worden in het vrijeschool onderwijs. Je onderzoekt hoe en op welke wijze de antroposofie een levende plek kan krijgen binnen je onderwijspraktijk. En je gaat op zoek naar wat jij zou willen ontwikkelen om mooi onderwijs aan jonge mensen te geven in deze roerige tijd.

Net als Parcival zijn wij als mensen op verschillende manieren op zoek naar onszelf en in deze opleiding treed je in zijn voetsporen. Aan de hand van de menskunde ga je op zoek naar de inspiratie- en levensbron van jouw onderwijspraktijk. De antroposofie en de vrijeschoolpedagogiek vormen hierin de leidraad. In zestien opleidingsdagen in het schooljaar 21-22 onderzoek jij je rol als vrijeschoolleerkracht en vind je instrumenten waarmee je een bijdrage kunt leveren aan je eigen ontwikkeling en die van het vrijeschoolonderwijs binnen jouw school.

Heb je zin om mee op reis te gaan?

Meer informatie over opleiding en aanmelding vind je op de website van Hogeschool Leiden. Of neem voor inhoudelijke vragen contact op met Hanneke van der Steen of via 06-27591183. Inschrijven kan in overleg met de rector.