Eerste BOL-opleiding pedagogisch medewerker Antroposofische Kinderopvang

11 november 2018 Nieuws

Om aan de groeiende vraag naar medewerkers in de antroposofische kinderopvang te kunnen voldoen, werkt de School voor Antroposofische Kinderopvang momenteel aan de ontwikkeling van een unieke BOL-opleiding ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische Kinderopvang’.

School voor Antroposofische Kinderopvang

De School voor Antroposofische Kinderopvang (School-vAK), opgericht in 2018, startte in september dit jaar al de 1,5 – jarige kopfase opleiding ‘Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Antroposofische Kinderopvang’ (MBO niveau 4). Binnen deze opleiding, waar 25 scholieren uit het hele land aan deelnemen, staan antroposofisch inhoudelijke vakken, gedoceerd door Lois Eigenraam, en meer algemene vormende vakken centraal. Deze laatste worden verzorgd door docenten van ROC Midden Nederland. In september zal een tweede lichting starten met deze zogenaamde BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg). Deze opleiding is geschikt mensen die reeds werkzaam zijn in de kinderopvang en zij-instromers.

Grotere ambities

De School voor Antroposofische Kinderopvang heeft grotere ambities! Momenteel is School-vAK in gesprek met ROC Midden Nederland over het ontwikkelen van een BOL- opleiding (Beroeps Opleidende Leerweg) die in september 2019 start. Deze mbo-opleiding niveau 4 richt zich op scholieren met een afgerond middelbare schooldiploma die in de toekomst willen werken in de antroposofische kinderopvang. Hiervoor doorlopen zij een driejarige studie, waarbij zij meerdere dagen per week lessen volgen aan de School-vAK in Utrecht.

Roadshow Middelbare vrijescholen

Meer informatie over de ontwikkelingen is te vinden op www.school-vak.nl. Ook organiseert School-vAK elke maand een informatieochtend voor geïnteresseerde scholieren en werkgevers. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 30 november, van 09.00 – 10.30 uur. Er is gelegenheid om een kijkje te nemen in de klas en om vragen te stellen. Aanmelden voor een informatieochtend kan via info@school-vak.nl. Ook organiseert de School-vAK de komende maanden een roadshow langs alle middelbare vrijescholen in Nederland om het nieuwe concept onder de aandacht te brengen bij scholieren, docenten en decanen.