Eerste internationale vrijeschool van Nederland start in Den Haag

03 april 2018 Persberichten
Foto: International Waldorf School The Hague
Foto: International Waldorf School The Hague

De eerste internationale vrijeschool van Nederland gaat deze zomer van start in Den Haag onder de naam: International Waldorfschool The Hague. De school voorziet in een toenemende behoefte aan vrijeschoolonderwijs binnen de internationale gemeenschap. Na een gedegen voorbereiding kreeg de school het afgelopen jaar groen licht van het ministerie van Onderwijs om een nieuwe internationale school in Den Haag op te richten.

Kleinschalig karakter

De school begint met een kleuterklas en een combinatie klas 1 en 2 (groep 3 en 4). Het eerste jaar is er plaats voor 30 leerlingen. Daarna zal de school rustig verder groeien met behoud van het kleinschalige karakter. Ouders kunnen hun kinderen vanaf deze week inschrijven.

Internationale aansluiting

De school is bedoeld voor kinderen uit de internationale gemeenschap. Vaak verblijven zij met hun ouders korte periodes van enkele jaren in een land. Het lesprogramma van de nieuwe internationale school wordt gekoppeld aan het bestaande International Primary Curriculum. Daarmee houden deze leerlingen overal ter wereld aansluiting met het onderwijs dat zij volgen.

Ouders en belangstellenden kunnen voor meer informatie terecht op de website van de school.