Eerste vrijeschool tienercollege start komend schooljaar

12 juni 2020 Nieuws
Kairos Tienercollege in Amsterdam start per schooljaar 2020-2021
Kairos Tienercollege in Amsterdam start per schooljaar 2020-2021

Het nieuwe Kairos Tienercollege gaat komend schooljaar van start in Amsterdam. Er is inmiddels ook al een locatie gevonden. Dat werd deze week bekendgemaakt in een persbericht. De school betrekt vanaf augustus een gebouw aan de Schoenerstraat in Amsterdam Noord. Dit gebouw wordt de komende jaren gedeeld met een andere school.

Vrijeschoolonderwijs groeit sterk, óók in Amsterdam

Coralie Pluut, rector van het Geert Groote College​, zegt blij te zijn met deze nieuwe ontwikkeling. “Het Vrijeschoolonderwijs groeit sterk. Ook in Amsterdam komen er jaarlijks meer plekken bij voor basisschoolleerlingen. Met deze kleinschalige nevenvestiging komt er ook in het VO meer vrijeschoolonderwijs beschikbaar. Door intensieve samenwerking tussen Vrijeschool Kairos en het Geert Groote College maken we het voor een groep leerlingen mogelijk om geleidelijk de overstap van PO naar VO te zetten.”

De lijn die we inzetten in het PO kan nu worden voortgezet in het VO

Sascha Holthaus, directeur van Vrijeschool Kairos, voegt daaraan toe​: “De lijn die we inzetten in het PO kan worden voortgezet in het VO. Zo werken we met heterogene klassen, een doorlopende leerlijn van 0-18 jaar en zetten we in op een zachte overgang van PO naar VO in een kleine school. Voor leerlingen van Vrijeschool Kairos is dit wat ze al gewend zijn. De ervaring is dat ook leerlingen die instromen na groep 8 op een andere basisschool te hebben gevolgd, heel snel gewend zijn.”