Eerste vrijeschool Tienercollege van start in Amsterdam!

28 augustus 2020 Vrijescholen

Vandaag is het Kairos Tienercollege feestelijk geopend, met het luiden van de Waldorf100 Klok! We hadden dit natuurlijk graag groots gevierd, maar de Corona maatregelen gooien roet in het eten. Tijdens de opening werd de Waldorf100 klok geluid door vele betrokkenen: oud en jong, leraren en leerlingen, ouders en leidinggevenden, ondersteuners en uitvoerenden. Een mooie middag!

Schoolleider Julian Nelissen:

In 2014 startte Vrijeschool Kairos, de basisschool, en werd een zaadje geplant voor het Kairos College. Dit zaadje ontkiemde en begon langzaam te groeien, met warmte, voedingstoffen en levensvuur van alle betrokkenen. Vergelijkbaar met een klein mensje tijdens de zwangerschap, een lange en soms zware zwangerschap. Vorig jaar september werd de kleine school geboren, maar was nog kwetsbaar. Nu komt het dan uit de couveuse, het heeft nu een krachtig lichaam en sterke geest. Kairos Tienercollege is klaar om te groeien en bloeien!"

Deze krachtige impuls straalt uit de leerlingen en het docententeam en ook uit het gebouw! Met behulp van ouders en leerlingen is het de afgelopen week klaargestoomd voor de start van het schooljaar. Leerlingen werkten daarnaast onder leiding van juf Roos Eelman aan kunstzinnige ontwikkeling in het 'Kunstbad'.

De Waldorf100 Klok

De klok is een jaar geleden (september 2019) gesmeed ter gelegenheid van 100 jaar Waldorfonderwijs, met de tekst 'Ik zing rond in de wereld' erin gegraveerd. Sindsdien reist de klok rond door Nederland, om bij feesten en partijen een heuglijk geluid te brengen op elke vrijeschool. We zijn blij en trots dat hij vandaag heeft geluid op Kairos Tienercollege.

Thema's