Elsevier: Stichtse Vrije School Zeist één van de superscholen van Nederland

07 februari 2019 Vrijescholen

Onlangs werd de Stichtse Vrije School in Zeist uitgeroepen tot één van de 'superscholen' in Nederland. Ook in 2017 was dat het geval. Sinds 2016 worden de titels jaarlijks gegeven door Elsevier Weekblad, op basis van leeropbrengsten en leerprestaties.

"De Stichtse Vrijeschool beoogt en doet veel meer, maar is blij en trots dat er ook op dit gebied goed gewerkt en gepresteerd wordt", zo laat de school uit Zeist weten.

Breed perspectief op onderwijs

Het vrijeschoolonderwijs staat de laatste jaren behoorlijk in de belangstelling. Het voortgezet vrijeschoolonderwijs maakte de laatste 10 jaar een groei door van 63%. Uit onderzoek en berichten uit de vrijescholen blijkt dat ouders steeds vaker op zoek zijn naar scholen met een bredere visie op onderwijs, waarin de nadruk ligt op de hele persoonlijke ontwikkeling van kinderen en jongeren.

Ook de Stichtse Vrije School heeft te maken met een bovengemiddelde interesse van nieuwe leerlingen. Het afgelopen jaar startte een nieuwe vrijeschool afdeling in Utrecht op het Gregorius College. De scholen in Zeist en Utrecht werken nauw samen om zoveel mogelijk leerlingen in de regio kwalitatief hoogwaardig onderwijs te kunnen bieden.