Festival 100 jaar vrijeschool in Maarssen op 20 september 2019

29 mei 2019 Nieuws   Vrijescholen

Op 20 september 2019 wordt in De Fabrique in Maarssen een groot Waldorf100 Festival gehouden voor schoolteams van vrijescholen, voor ouders, oudleerlingen, studenten en organisaties uit de vrijeschoolbeweging en het brede onderwijsveld.

Dit 100-jarig jubileum is reden voor een mooi feest op een centrale ontmoetingsplaats. Er is een cultuur- en conferentieprogramma met een markt, kunst, muziek, dans, theater en een ambachtenstraat. Ook zijn er lezingen, workshops, debatten en nog veel meer. En lekker eten en drinken natuurlijk!

‘Een traditie van vernieuwing’

Met het thema ‘een traditie van vernieuwing’ staan we op deze dag stil bij de opdracht van het onderwijs en de opgave van de vrijeschool. Want de wereld is veranderd in 100 jaar, het Nederlandse onderwijs én de vrijeschool ook. Tijdens het festival kijken we naar de ontwikkelingen in onze samenleving.
We onderzoeken wat de opdracht van het onderwijs is. Wat is daarin de kracht van de vrijeschool én wat willen we verder ontwikkelen? Samen weven we een perspectief op de toekomst van het onderwijs en de rol van de vrijeschool.

Deelnemen?

Leraren en medewerkers van vrijescholen worden aangemeld via de eigen schoolleiding. Informeer bij jouw school naar de stand van zaken. Ouders, oud-leerlingen en andere geïnteresseerden uit de vrijeschoolbeweging en het onderwijsveld kunnen vanaf 7 juni een toegangskaart kopen via de website. Let op: er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, wees er op tijd bij!

In aanloop naar het festival wordt via de website www.waldorf-100.nl steeds meer bekendgemaakt over het programma. Graag tot 20 september!

Flyers

De flyers van het Waldorf100 Festival zijn gemaakt door vrijeschoolmoeder Ymke Snackers, op basis van tekeningen van de leerlingen in de 9e klas van het Marecollege in Leiden. Bekijk de flyers hieronder of klik erop om een pdf te downloaden.