Leerwerkplekken beschikbaar voor vrijeschool onderwijsassistenten

04 mei 2020 Nieuws   Opleidingen

Het komende jaar stellen diverse vrijescholen in Nederland leerwerkplekken beschikbaar voor studenten die als onderwijsassistent aan de slag willen op de vrijeschool. Hiermee willen de betrokken scholen hun onderwijskwaliteit bestendigen en tegelijkertijd de werkdruk aanpakken.

Opleiding mét arbeidscontract én salaris

De leerwerkplekken, waarvoor tot 1 juli een algemene vacature is opengesteld, zijn bedoeld voor studenten die zich inschrijven voor een nieuwe mbo 4 opleiding die speciaal gericht is op het vrijeschoolonderwijs. Het gaat om een BBL opleiding met een arbeidscontract én een salaris. BBL staat voor Beroepsbegeleidende Leerweg.

Werken én leren

Een BBL studie betekent een combinatie van werken en leren, waarbij je in dienst bent van een erkend leerbedrijf. Tijdens de opleiding zijn studenten één dag per week zelf op school en minimaal 16 uur per week aan het werk op een vrijeschool. Daarnaast zijn er vier verdiepingszaterdagen. Na twee jaar wordt het diploma behaald voor 'Onderwijsassistent Vrijeschool'. Daarna is er de mogelijkheid om door te stromen naar de Vrijeschool Pabo.

De opleiding, die op 1 september 2020 van start gaat, wordt mogelijk gemaakt door een samenwerking van ROC Midden Nederland en School-vAK. Meer informatie is te vinden op de website van School-vAK.