Middelbare vrijeschool regio Tilburg start mogelijk dit jaar

20 januari 2021 Nieuws
Partners onderzoeken mogelijkheden voortgezet vrijeschoolonderwijs regio Tilburg
Partners onderzoeken mogelijkheden voortgezet vrijeschoolonderwijs regio Tilburg

'Als voldoende leerlingen zich aanmelden (om in ieder geval 1 klas te vormen), dan start scholengroep 2College in dit jaar nog met een afdeling voortgezet vrijeschoolonderwijs op één van haar vestigingen. Dat schrijft de scholengroep afgelopen week in een bericht op hun website.

Intentieverklaring

Al enkele jaren maakt ouderinitiatief Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Tilburg (VVOT) zich sterk voor vrijeschoolonderwijs in Tilburg. Gesprekken tussen de directie van 2College en ouderinitiatief VVOT hebben uiteindelijk geleid tot een haalbaarheidsonderzoek en een intentieverklaring, waarin de ambitie uitgesproken is dit onderwijs in Tilburg te realiseren als voldoende leerlingen zich aanmelden.

Er komt een superkans aan!

Initiatiefgroep VVOT is verheugd met dit nieuws. Eén van de initiatiefnemers, Danielle van den Hurck, spreekt van een superkans in de video onderaan dit bericht. Daarin komen alle partners aan het woord, die allemaal hun enthousiasme voor het initiatief delen. De schoolleider van de plaatselijke vrijeschool in het basisonderwijs, Tiliander, is één van de partners. Ook zij kijken uit naar de doorlopende vrijeschoolleerlijn, die mogelijk dit jaar in de regio nog van de grond komt.

Informatieavond

Op woensdag 10 februari wordt om 19:30 uur een webinar georganiseerd voor belangstellende ouders/verzorgers. Aanmelden voor de bijeenkomst kan online. Geïnteresseerden kunnen ook meer informatie krijgen over voortgezet vrijeschoolonderwijs op 2College via mw. L. Derks (derks.l@2college.nl).

Thema's