Nieuwe directeur voor BVS-schooladvies

05 november 2019 Nieuws
Kantoor BVS-schooladvies in Utrecht
Kantoor BVS-schooladvies in Utrecht

Per 1 januari 2020 neemt Hans Passenier afscheid als directeur van BVS-schooladvies. Hij wordt opgevolgd door Elard Pijnaken, die op dit moment rector is op het Marecollege in Leiden.

Precies tien jaar terug startte Hans Passenier als directeur van de Begeleidingsdienst voor vrijescholen in Driebergen. Onder zijn aanvoering werd enkele jaren geleden de naam aangepast naar BVS-schooladvies en verhuisde de onderwijsadviesdienst naar Bedrijvenparc Vondelparc en Rudolf Magnus in Utrecht (zie foto bovenaan dit bericht). BVS-schooladvies groeide de laatste jaren uit tot een bekende organisatie binnen de vrijeschoolbeweging, die tal van ondersteunende diensten en producten voor vrijescholen vervaardigde. Een ontwikkeling die gepaard ging met een toenemende belangstelling voor het vrijeschoolonderwijs.

Passenier schrijft op de website van BVS-schooladvies:: "Er staan nu flink wat nieuwe uitdagingen te wachten. Dat was voor mij het moment om na te denken over de volgende stap. Uiteindelijk heb ik besloten om per 1 januari 2020 het stokje als directeur/bestuurder over te willen dragen. De raad van toezicht en medewerkers van BVS-schooladvies hebben in de afgelopen tijd een intensief proces gevolgd en hebben uiteindelijk Elard Pijnaken gevonden als opvolger." Hans Passenier blijft in de toekomst betrokken bij BVS-schooladvies in een adviseursrol bij inhoudelijke trajecten.