Nieuwe interculturele vrijeschool Waldorf aan de Werf start komend schooljaar

02 maart 2020 Nieuws   Vrijescholen
Foto: website Waldorf aan de Werf  - www.wadw.school
Foto: website Waldorf aan de Werf - www.wadw.school

De nieuwe interculturele vrijeschool Waldorf aan de Werf gaat vanaf het schooljaar 2020/2021 van start. Dat laat de initiatiefgroep weten in hun nieuwsbrief. De school zal onderdeel uitmaken van de Stichting Geert Groote Scholen en wordt daarmee de zevende vrijeschool in de regio Amsterdam.

Initiatief van ouders

In Amsterdam-Noord is sinds 2017 een ouder-initiatiefgroep actief, die wil komen tot de oprichting van een interculturele vrijeschool. De belangstelling voor het initiatief is zeer groot. Sinds enkele jaren worden veel leerlingen uitgeloot bij Vrijeschool Kairos, eveneens in Amsterdam-Noord. Na zorgvuldig onderzoek is gebleken dat de nieuwe school kan starten als dependance van Vrijeschool Kairos.

Waldorf aan de Werf start per schooljaar 2020/2021, met 2 kleuterklassen en 1 eerste klas. In overleg met Gemeente Amsterdam en de overige schoolbesturen in Amsterdam Noord wordt passende huisvesting gezocht.

Meer weten?

Wie meer wil weten over Waldorf aan de Werf kan terecht op de website van de school. Ook is er een informatiebijeenkomst die wordt gehouden op 24 maart om 19:45 uur. De locatie wordt nader bekendgemaakt. Stuur een e-mail naar de school om op de hoogte te blijven.

Thema's