Nieuwe leiders internationaal pedagogisch instituut vrijeschoolonderwijs bekendgemaakt

25 september 2020 Nieuws
Foto: Goetheanum in Dornach, Zwitserland
Foto: Goetheanum in Dornach, Zwitserland

Deze week werd bekend dat Constanza Kaliks en Philipp Reubke als nieuwe leidinggevenden aan de slag gaan bij de Pedagogische Sectie in Dornach, hét internationale instituut voor onderwijsonderzoek en -ontwikkelingen gericht op door de Antroposofie geïnspireerde pedagogie. Zij volgen daarmee Claus-Peter Röh and Florian Osswald op, die sinds 2010 actief waren voor de organisatie.

Een onderzoekscommissie is de afgelopen tijd intensief bezig geweest met het proces rond de benoeming van de nieuwe kandidaten. Daarin werd samengewerkt door het International Forum of the Waldorf Education, de IASWECE en het Goetheanum Leiderschapsprogramma.

Der Pedagogische Sectie schrijft in hun verklaring verheugd te zijn met de komst van deze twee nieuwe leidinggevenden. Te meer omdat beide een rijke pedagogische ervaring meenemen en al ingevoerd zijn in de internationale vrijeschoolbeweging. Zowel op het gebied van het jonge kind en het funderend onderwijs, als de kant van opleiding en training. In de verklaring worden Constanza Kaliks en Philipp Reubke kort nader voorgesteld.

2021 staat in het teken van de overdracht en vanaf het begin van 2022 wordt het leiderschap volledig overgedragen.

Over de Pedagogische Sectie

De Pedagogiosche Sectie is een overkoepelende organisatie die zich bezighoudt met onderwijsonderzoek en -ontwikkelingen gericht op door de Antroposofie geïnspireerde pedagogie. Daarbij worden nieuwe impulsen gegeven aan het onderwijs, die leraren vervolgens in de praktijk kunnen brengen. De thuisbasis van het instituut is het Goetheanum in Dornach, Zwitserland.