Nieuwe opleiding 'Onderwijsassistent Vrijeschool' officieel van start begin 2021

16 december 2020 Opleidingen

De BBL-opleiding Onderwijsassistent Vrijeschool (MBO 4), een nieuw initiatief van de School voor Onderwijsassistenten Vrijeschool, gaat donderdag 21 januari definitief van start. De eerste lesdag vindt plaats in het Helicongebouw in Zeist. Scholen die studenten een BBL-leerwerkplek willen aanbieden, hebben hiervoor nog de tijd t/m 15 januari.

De 2-jarige opleiding Onderwijsassistent Vrijeschool biedt studenten en scholen het beste van twee werelden. Studenten verkrijgen niet alleen een mbo-4-diploma Onderwijsassistent Vrijeschool, maar behalen daarnaast het Antroposofisch Certificaat, gebaseerd op de IASWECE-criteria.

Eigen personeel opleiden

De nieuwe studie stelt vrijescholen in staat om zelf eigen Onderwijsassistenten op te leiden, volgens de eigen schoolvisie. Onderwijsassistenten Vrijeschool kunnen leerkrachten daarmee effectief ondersteunen en een bijdrage leveren aan het oplossen van het lerarentekort. De opleiding is zo ook een interessante mogelijkheid voor bestaand personeel met ambities in het onderwijs.

Meer informatie & aanmelden

Voor meer informatie over de opleiding en het aanmelden van BBL-leerwerkplekken kunnen scholen contact opnemen met Roel Notten, coördinator van de opleiding. Per e-mail info@school-vak.nl of telefonisch via 06-34836386. Scholen kunnen via hem een inhoudelijke presentatie over de opleiding toegestuurd krijgen. Ook is er via de website www.school-vak.nl uitgebreide informatie te vinden.