Nieuwe stap voor initiatiefnemers Vrijeschool Lelystad

27 januari 2021 Nieuws
Foto: Facebook Vrijeschool Lelystad
Foto: Facebook Vrijeschool Lelystad

Stichting Vrijeschool Lelystad is na een jaar lang voorbereiden officieel opgericht bij de notaris. 'De volgende stap is dat we ons plan indienen bij het college van B&W', dat meldt de initiatiefgroep in een bericht op Facebook.

De initiatiefnemers van Vrijeschool Lelystad startten afgelopen zomer met het traject van oprichting. In een interview met Omroep Flevoland laat initiatiefnemer Jelto van Nieuwburg weten dat de school voor 1 februari een plan indient bij de gemeente. Daarna moeten het college en de gemeenteraad vóór 1 augustus een uitspraak doen over de ruimte voor deze nieuwe school. Gaan zij akkoord, dan is het aan de minister om voor 1 januari een besluit te nemen. Pas als die heeft ingestemd, kan de vrijeschool van start per 1 september 2022.

Ik ben er van overtuigd dat we het benodigde aantal gaan halen

171 aanmeldingen, waarvan al 58 zeker!

De vrijeschool heeft op dit moment 171 aanmeldingen, waarvan er volgens Van Nieuwburg 58 echt zeker zijn. 'Er zullen er een aantal afvallen en weer bijkomen, maar ik ben er van overtuigd dat we het benodigde aantal gaan halen om te mogen beginnen', meldt hij bij Omroep Flevoland. De school moet volgens nieuwe wetgeving na vier jaar honderd leerlingen tellen en na acht jaar tweehonderd. "Dat is gunstig voor ons, want volgens de huidige wetgeving zouden we die tweehonderd na vijf jaar moeten halen."

Thema's