Onderwijsraad organiseert rondetafelgesprekken vrijheid van onderwijs

02 september 2019 Nieuws

De Onderwijsraad organiseert in het najaar vier rondetafelgesprekken met ouders over vrijheid van onderwijs. Ouders kunnen in deze gesprekken een bijdrage leveren aan de voorbereiding van het advies van de Onderwijsraad over dit onderwerp. De raad nodigt ouders uit hun belangstelling hiervoor kenbaar te maken:

"Heeft u kinderen die op school zitten? Waarom heeft u juist die school gekozen en vindt u het belangrijk dat u kunt kiezen? Vindt u het mooi dat er zoveel verschillende scholen zijn, vanuit verschillende geloofsrichtingen of ideeën over opvoeding, of ziet u liever dat onderwijs voor iedereen hetzelfde is? Bent u betrokken bij het beleid en de identiteit van de school van uw kind(eren) – weet u bijvoorbeeld wie de bestuurders zijn?"

De Onderwijsraad doet onderzoek naar de ‘vrijheid van onderwijs’, zoals beschreven in artikel 23 van de grondwet. Dit is een oud recht, en voor veel Nederlanders heel belangrijk. Andere Nederlanders denken juist dat deze vrijheid van onderwijs slecht is voor de samenleving, en zij willen graag meer regie van de centrale overheid.

Rondetafelgesprekken

De Onderwijsraad wil ouders graag in het onderzoek betrekken. Zij organiseren daarom rondetafelgesprekken met ouders, op verschillende plaatsen in het land. Tijdens deze rondetafelgesprekken kunnen ouders in gesprek gaan met een aantal leden van de Onderwijsraad en met andere ouders.

De data en locaties

  • Donderdag 5 september van 20:00-21:30 in Den Haag (aanmelden is niet meer mogelijk)
  • Dinsdag 10 september van 20:00-21:30 in Utrecht (aanmelden is niet meer mogelijk)
  • Dinsdag 1 oktober van 20:00-21:30 in Zwolle (ca. 200 meter van het Station)
    Hotel Wientjes, Stationsweg 7, 8011 CZ Zwolle
  • Donderdag 10 oktober van 20:00-21:30 in Eindhoven (ca. 150 meter van het Centraal Station) Aristo Meeting Center, Vestdijk 30, 5611 CC Eindhoven

Intekenen kan via de website van de Onderwijsraad