Lectoraten komen met online reeks over verbinden vernieuwingsonderwijs en onderzoek

12 oktober 2020 Achtergrond
Foto: Saxion
Foto: Saxion

Vanaf vrijdag 13 november 2020 t/m 2 april 2021 wordt iedere vrijdagmiddag online een meet & Greet georganiseerd, waarin vernieuwingsonderwijs en onderzoek aan elkaar verbonden worden. De sessies worden georganiseerd door het lectoraat Vernieuwingsonderwijs, het lectoraat Waarde(n) van Vrijeschoolonderwijs en de Academie voor Ontwikkelingsgericht Onderwijs.

Tijdens de Meet & Greets kom je in verbinding met het onderzoek dat er binnen het vernieuwingsonderwijs wordt gedaan en kom je erachter wat de opbrengsten daarvan zijn.

Vragen die centraal staan

Wat levert onderwijsonderzoek op voor de praktijk van het vernieuwingsonderwijs? En hoe zetten we het vernieuwingsonderwijs hiermee nog meer op de kaart? Laat je inspireren en deel je kennis met onderwijsprofessionals en onderzoekers tijdens onze reeks online Meet & Greets.

Programma

Op het programma staan een lezing door corporate antropoloog en bekende spreker Jitske Kramer en online wekelijkse workshoprondes waarin onderzoekers en leraren op een interactieve manier met elkaar van gedachten wisselen.

Ook wordt aan het einde van de workshopreeks een prijs uitgereikt aan leerlingen die de beste vlog over hun vernieuwingsconcept hebben gemaakt. De Meets & Greets vinden elke vrijdagmiddag plaats van 15 tot 16 uur en zijn gratis toegankelijk.

Vanuit het lectoraat Waarde(n) van vrijeschoolonderwijs worden de volgende sessies verzorgd:

  • 27 november 2020: Beoordelen met kiemkracht - Wouter Modderkolk
  • 15 januari 2021: Het onderwijs als uitnodiging om volwassen in de wereld te willen zijn - Akke Faling
  • 22 januari 2021: Engagement voor het leren op school - Saskia Snikkers
  • 5 maart 2021: De brede vormende werking van het periodeonderwijs - Aziza May
  • 26 maart 2021: Subjectwording door kunstonderwijs - Michiel Bos

Aanmelden kan online.