Positief startadvies Mercurius College Delft

07 juni 2022 Nieuws

Voor het eerst in 75 jaar komt er in Delft een nieuwe middelbare school. Gebaseerd op het hoofd-hart-handen vrijeschoolprincipe, geeft deze school veel aandacht aan burgerschapsvorming, kunst, ambachten en periodeonderwijs (wekenlange verdieping op een bepaald onderwerp) . Er is daarnaast veel ruimte voor de sociale aspecten binnen een klas. Doordat Mercurius College de examenvakken in de bovenbouw deels gepersonaliseerd aanbiedt, kan iedere leerling zijn of haar vakken op variërende niveaus doen, van vmbo-t, havo, vwo of gymnasium. De school is ook gebaseerd op bestaande onderwijsconcepten van middelbare vrijescholen in heel Nederland.

Minister Wiersma bracht positief startadvies uit aan het Mercurius College als één van de twee initiatieven die van de 35 aanvragen werd goedgekeurd. Deze school-in-wording kan nu starten met de formele oprichting. Na deze cruciale toezegging gaat het schoolbestuur in gesprek met gemeente en wethouder over de verdere realisatie en huisvesting.

Ook betekent het groene licht vanuit het ministerie een aanmelding als aspirant-lid van de Vereniging van vrijescholen.

Meer informatie over het Mercurius College vind je op www.mercuriuscollege.nl en op social media kanalen Instagram, Facebook en LinkedIn


Thema's