Rotterdam viert '100 jaar vrijeschool' met groot feest in De Doelen

13 maart 2019 Vrijescholen

Het Rudolf Steiner College in Rotterdam vierde maandag 11 maart samen met alle leerlingen, leraren en (groot)ouders het 100-jarig jubileum van het vrijeschoolonderwijs. Niet de school zelf bestaat 100 jaar, maar het is in 2019 precies 100 jaar geleden dat de eerste vrijeschool in Duitsland de deuren opende. Een eeuw later zijn er in Nederland meer dan 100 vrijescholen en staat het onderwijs in de belangstelling van steeds meer ouders en leerlingen.

100-jaar-vrijeschoolfeest Rotterdam een succes

Het grote "100-jaar-vrijeschoolfeest" in Rotterdam was een daverend succes met grote en kleine optredens en heel veel gasten. Met koorstukken, toneel, euritmie, acrobatiek, kunst en muzikale optredens lieten leerlingen uit alle klassen iets van zichzelf en het vrijeschoolonderwijs zien. "We hebben heel veel verschillende talenten mogen zien en we zijn supertrots op onze leerlingen", zo laat de school uit Rotterdam weten.

Rep Algemeen Dagblad 100 jaar vrijeschoolonderwijs Rudolf Steiner College Rotterdam
Bekijk een korte filmimpressie van het Algemeen Dagblad

Waldorf100 Festival Nederland

Het jubileum van de vrijeschool wordt dit jaar in eigen land én wereldwijd groot gevierd in allerlei vormen. Met festivals, symposia, toneel-, muziek- en euritmievoorstellingen, nieuwe boekuitgaves en veel meer... Samen met verschillende partners organiseert de Vereniging van vrijescholen op vrijdag 20 september 2019 het grote Nederlandse Waldorf100 Festival voor schoolteams, ouders en oud-leerlingen van vrijscholen.