Schoolbesturen Almere zien ruimte voor voortgezet vrijeschoolonderwijs

02 juli 2018 Vrijescholen

De twee grote schoolbesturen van Almere, ASG en Het Baken, hebben de intentie uitgesproken om Voortgezet Vrijeschool Onderwijs (VVO) in Almere vanaf het schooljaar 2019/2020 tot de keuzemogelijkheden te laten behoren voor leerlingen en ouders in Almere en omstreken. Deze intentie komt voort uit intensief werk van de zogeheten ‘Werkgroep VVO’, die de afgelopen maanden de realisatie van voortgezet vrijschoolonderwijs heeft onderzocht. De betrokken organisaties maakten dat vandaag bekend in een gezamenlijk persbericht.

Werkgroep

De Werkgroep, bestaande uit diverse werkveldexperts, heeft begin mei hun plan ter realisatie van VVO gepresenteerd aan de besturen van Het Baken en ASG. In een eerste reactie op de werkgroep laten de besturen weten het voornemen te hebben om in gezamenlijkheid te koersen op een realisatie van Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Almere vanaf schooljaar 2019-2020. In eerste instantie zal dit initiatief zich beperken tot alleen de onderbouw.

Wens van ouders

Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van de ouders van de vrijeschool in vervulling. Een ouderinitiatief vanuit de vrijeschool in Almere is al ruim vijf jaar bezig om ook voortgezet vrijschoolonderwijs in Almere te realiseren. Dit ouderinitiatief is dan ook zeer verheugd met de intentie van de twee schoolbesturen om voor kinderen in Almere en omstreken Voortgezet Vrijeschool Onderwijs mogelijk te maken.

Thema's