Tilburg krijgt voortgezet vrijeschoolonderwijs

17 november 2021

Waldorfstroom wil groeien

Na een enthousiast initiatief in 2016 van ouders en leerkrachten van basisschool de Tiliander in Tilburg, zal eind augustus 2022 op het 2College Cobbenhagenlyceum, een Waldorfstroom starten. Nieuwe leerlingen met een vmbo-t, havo- of vwo-advies zijn van harte welkom voor een eigentijds vrijeschoolprogramma.

De Waldorfstroom in Tilburg wil groeien, maar leerlingen kunnen er voorlopig alleen de eerste twee jaar vrijeschoolonderwijs volgen. Daarna wacht een overstap naar bijvoorbeeld 2College Cobbenhagenlyceum of de vrijeschool in Eindhoven of Breda.

Maatwerk in de Textielstad

Periodeonderwijs, vaklessen en veel kunstzinnige vakken maken deel uit van het onderwijsaanbod. Ook is er een werkweek, een projectweek met leerlingen van de vluchtelingenschool Oisterwijk (EOA) en een (internationale) reis in het eerste jaar. De Waldorfstroom werkt in Tilburg samen met o.a. het Ontdekstation, het Textielmuseum en andere cultuurinstellingen. Het Brabants Dagblad schreef een verhelderend artikel.

Meer informatie

Op de site van het 2College kun je informatie vinden over de Waldorfstroom in Tilburg (even scrollen onder het inschrijfformulier). Op 25 januari 2022 wordt vanaf 19.00 uur een informatieavond gehouden. Locatie Cobbenhagenlyceum, Brittendreef 5 te Tilburg. Opgeven hiervoor kan via de site. Vragen? Stuur een mail naar waldorfstroom@2college.nl.