Vrije School Zeeland viert 45 jarig jubileum met sprookjesprogramma

09 oktober 2019 Vrijescholen
Beeld uit de voorstelling IJzeren Hans
Beeld uit de voorstelling IJzeren Hans

Vrije School Zeeland viert een dubbele verjaardag dit najaar. Het vrijeschoolonderwijs bestaat 100 jaar én in Middelburg opende de school 45 jaar terug haar deuren. De schoolgemeenschap uit Middelburg viert dat in oktober met een veelzijdig sprookjesprogramma.

Sprookjes en theater in Middelburg

Alle kinderen van de school werken aan het thema ‘Samen op Reis!’ tijdens een Culturele Week. Leerkrachten en ouders brengen hen in contact met reisverhalen, sprookjes, schilderkunst, muziek, clownerie en acrobatiek. Op donderdag 10 oktober presenteren de kinderen zich op het podium en in hun klas. Daarna verzorgt oud-leerkracht Els Nijssen op maandag 21 oktober op de Vrije School Zeeland een inspiratieavond over de kracht van sprookjes. Na de herfstvakantie wordt de feestelijke maand afgesloten met het unieke sprookjestheater van het Zwitserse theatergezelschap Nicole & Martin.

Naast de besloten schoolvoorstellingen zijn er twee openbare voorstellingen op 19 en 20 oktober in Alkmaar en op 26 oktober in Middelburg. Kaarten zijn online verkrijgbaar en de voorstellingen zijn geschikt voor iedereen vanaf zes jaar!

Over Nicole & Martin

Al twintig jaar doorkruist dit Zwitserse theatergezelschap Europa met zijn rode trucks, houten woonwagens en Witte Tent. Ze betoveren hun publiek met een wervelende mix van theater, muziek en een flinke scheut acrobatiek. De sprookjes van Grimm vormen het gouden hart van hun shows, de voertaal is Nederlands. Sprookjes werden eeuwenlang mondeling doorgegeven. De gebroeders Grimm verzamelden er vele op papier in de 19e eeuw. Sinds 2005 worden deze diepe verhalen gerekend tot het Unesco werelderfgoed. Nicole & Martin brengen ze op een manier die je zelden ziet: gloedvol, behendig, met humor en met heel veel liefde.

Hans & Grietje, Nicole & Martin, foto: Luigi Sergio Tenani