Vrijescholen Assen en Den Bosch hebben nog plaatsen voor leren in de praktijk

30 december 2020 Vrijescholen
Vrijeschool Pabo biedt mogelijkheid voor leren in de praktijk
Vrijeschool Pabo biedt mogelijkheid voor leren in de praktijk

De vrijescholen in Assen en Den Bosch hebben nog plaatsen beschikbaar voor pabo-studenten die in de praktijk van de school opgeleid willen worden.

Samen Opleidend Leren

Sinds enige tijd biedt de Vrijeschool Pabo (Hogeschool Leiden) óók de mogelijkheid tot Samen Opleidend Leren (SOL). Dat is een opleidingstraject waarin er veel aandacht is voor leren in de praktijk. De theorie wordt op verschillende manieren aangeboden: bij de hogeschool, op locatie of digitaal. Vervolgens kan de theorie meteen worden toegepast in de praktijk tijdens een stage. Studenten worden daarin begeleid door een leerkracht.

Zeven vrijescholen

Studenten die kiezen voor een SOL-traject kunnen terecht bij één van de zeven scholen, waarmee Hogeschool Leiden een samenwerking heeft. De scholen zitten verspreid door het land: Almere, Amsterdam, Assen, Den Bosch, Haarlem, Rotterdam en Zoetermeer. Voor de instroom in februari 2021 zijn er nog plekken beschikbaar in Assen en Den Bosch.

Op 12 januari 2021 is er een informatieavond. Wil je op de hoogte worden gehouden van het programma en de wijze van aanmelden? Vul dan jouw gegevens in de website van Hogeschool Leiden.