Vrijeschool in Almere opent twee extra locaties

02 september 2020 Persberichten   Vrijescholen
Foto: Wethouder van Onderwijs Roelie Bosch opent nieuwe locatie van de vrijeschool in Almere
Foto: Wethouder van Onderwijs Roelie Bosch opent nieuwe locatie van de vrijeschool in Almere

Op maandag 17 augustus was het een bijzondere dag voor de leerlingen van Vrijeschool Almere. Twee nieuwe onderwijslocaties werden feestelijk in gebruik genomen. Wethouder van onderwijs, mevrouw Roelie Bosch, opende de nieuwe locatie in Danswijk met het doorknippen van het openingslint. Ook de nieuwe locatie aan de Monteverdistraat kende een feestelijke opening.

Je wilt de kleinschalige beleving voor de kinderen behouden

Directeur Margreet Bijsterveld is zeer tevreden met de extra locaties: ‘Je wilt de kleinschalige beleving voor de kinderen behouden, en aan de andere kant ook geen kinderen en ouders teleurstellen die graag gebruik willen maken van ons vrijeschoolonderwijs. We zijn dan ook heel blij dat we twee extra locaties in gebruik hebben mogen nemen.’

Groeiende vraag, meer ruimte voor vrijeschool onderwijs

Door de groeiende vraag naar vrijeschoolonderwijs hebben de gemeente en Vrijeschool Almere uitgekeken naar extra locaties zodat er meer kinderen deel kunnen nemen aan deze populaire vorm van onderwijs. Op de bestaande locatie aan de Lierstraat was uitbreiding niet mogelijk. Vrijeschoolonderwijs is vanaf dit jaar ook te volgen op de Danslaan 60 in Danswijk en op de Monteverdistraat 5 in Muziekwijk Noord.

Thema's