Vrijeschool in Bergen op Zoom mag officieel van start

25 januari 2020 Nieuws   Vrijescholen
Foto: website Vrijeschool Bergen op Zoom
Foto: website Vrijeschool Bergen op Zoom

Op dit moment is er slechts nog een instroomklas met 10 kleuters in een lokale basisschool, maar vanaf schooljaar 2020-2021 gaat de vrijeschool in Bergen op Zoom officieel van start. De school heeft inmiddels officieel toestemming gekregen van de minister van onderwijs en verwacht volgend jaar te kunnen starten met 40 leerlingen. Het is de bedoeling dat de vrijeschool daarna binnen vijf jaar uitgroeit tot 202 leerlingen. Een doel dat volgens de berekeningen haalbaar moet zijn.

Ook onderwijswethouder Barry Jacobs is blij met de officiële goedkeuring. ,,Op deze manier kunnen we in Bergen op Zoom een heel breed aanbod van onderwijs aanbieden.”

Op zoek naar een locatie

De permissie van het ministerie betekent dat het bestuur samen met de gemeente op zoek mag naar een geschikte locatie. De school is niet wijkgebonden en is er juist voor een breder gebied; de school richt zich niet op kinderen uit Bergen op Zoom, maar op de hele Brabantse Wal. Idealiter wil het bestuur een plek in de buurt van de natuur, een mooie plek voor een vrijeschool. En logischer dan in de binnenstad bijvoorbeeld, die minder goed bereikbaar is.

Ouders en geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de website van Vrijeschool Bergen op Zoom.

Thema's