Vrijeschool in Maastricht krijgt extra brugklas

25 maart 2020 Nieuws
Bernard Lievegoed School in Maastricht
Bernard Lievegoed School in Maastricht

854 Brugklassers hebben zich voor het volgend schooljaar 2020-2021 aangemeld bij middelbare scholen in Maastricht. Vanwege het grote aantal aanmeldingen bij de Bernard Lievegoed School krijgt deze onderwijsinstelling er volgend schooljaar een brugklas bij. De Bernard Lievegoed School had 246 aanmeldingen gekregen, en plaatst - inclusief een extra brugklas - het komend jaar 210 leerlingen.

Vrijescholen onverminderd populair

Terwijl het onderwijs in Nederland al langere tijd te maken heeft met krimp, groeit de vrijeschool ieder jaar. In 10 jaar is het aantal leerlingen op vrijescholen met ruim 46% toegenomen naar een kleine 30.000 leerlingen. Niet alleen in de randstad was er groei, maar juist door het hele land was er meer belangstelling voor het vrijeschoolonderwijs. Zowel in het primair onderwijs als in het voortgezet onderwijs. Het afgelopen jaar steeg het aantal leerlingen met bijna 4%.

Op basis van de jaarlijkse telgegevens van de scholen heeft de Vereniging van vrijescholen eerder een aantal feiten en cijfers op een rij gezet in een factsheet.