Waldorfstroom Tilburg start met twee klassen

17 maart 2022 Nieuws   Vrijescholen

Na jarenlange inzet van de initiatiefgroep Voortgezet Vrijeschool Onderwijs Tilburg (VVOT) gaat na de zomervakantie een modern leerplan van start, en wordt de lang gekoesterde wens van voortgezet vrijeschoolonderwijs in Tilburg realiteit.

Projectleider Marijke Vermeer vertelde eerder over het initiatief, waarbij het 2College anderhalf jaar geleden een gedurfde stap maakte, en een nieuwe onderwijsstroom toevoegde aan de bestaande scholen én aan het palet van onderwijsstad Tilburg.

Inmiddels zijn de aanmeldingsgesprekken achter de rug en gaan enthousiaste leerlingen en ouders instappen. Vanaf augustus 2022 zal op het terrein van het Cobbenhagenlyceum aan de Brittendreef een fraai gebouw staan waar de leerlingen hun onderwijs met hoofd, hart en handen gaan volgen.

Een werkgroep, bestaande uit docenten van het 2College en een aantal vrijeschooldeskundigen heeft een mooi (modern) vrijeschoolleerplan gemaakt waarmee volgend schooljaar een start gemaakt wordt. Ook met het Ontdekstation, Textielmuseum en de vluchtelingenschool Oisterwijk zijn afspraken al gemaakt om het leerprogramma verder te verdiepen. Een droom komt uit. Niet alleen voor het 2College, maar ook voor de initiatiefnemers van het VVOT.

Thema's