De vereniging in een ander jasje: een nieuwe huisstijl en website

Na 100 jaar vrijschoolonderwijs als bron en een blijvend groeiende wereldwijde Waldorfbeweging, kijken we uit naar de toekomst! De Vereniging van vrijescholen wil stevig uitdragen wie we zijn anno 2024 en waar we sinds de eerste vrijeschool in Den Haag voor staan: een overkoepelend orgaan voor vrijeschoolbesturen waar vanuit bezieling gewerkt wordt voor versterking van het vrijeschoolonderwijs. Met trots presenteren we onze nieuwe huisstijl en website.

Een nieuw logo

Het nieuwe logo bevat de kenmerkende abgeëckte vormen en is geïnspireerd op de organische lijnen en kleuren van de kenmerkende architectuur van vrijeschoolgrondlegger Rudolf Steiner. Het symboliseert het oude wat we koesteren in een nieuw jasje.

Een verwijzing naar de bron

Onze nieuwe huisstijl omvat een nieuw logo, lettertype en fris kleurenpalet. Met deze nieuwe visuele identiteit geven we meer bekendheid aan onze missie van verbindend, bezield en ontwikkelingsgericht onderwijs.

Geïnspireerd op het Goetheanum, het internationale centrum voor antroposofie in Dornach, Zwitserland.

Nieuwe website

Ook de website van de vereniging is helemaal vernieuwd, passend bij de nieuwe huisstijl. Belangrijkste verschil met de oude website is dat op de nieuwe site de basisinformatie centraal staan. Het geven van heldere informatie over de vereniging en het vrijeschoolonderwijs. En een prominente rol voor de vacatures binnen onze scholen. Dat is waar de meeste bezoekers van de site naar op zoek zijn. Daarnaast is op de nieuwe site veel nieuw beeldmateriaal te zien en zijn teksten korter en toegankelijker geschreven.

Ontwikkeling intranet

Onze volgende stap is de ontwikkeling van een intranetomgeving voor (aspirant-) leden. Met hierin lesmateriaal, het Vrijeschoolkompas en de mogelijkheid om praktische zaken eenvoudig en snel te regelen.