Wie wij zijn

Wij zijn de Vereniging van vrijescholen. Opgericht in 1969 om de vrijeschoolbeweging te vertegenwoordigen bij onderhandelingen met de overheid. Op dit moment vertegenwoordigen we met enthousiasme 130 vrijescholen en ongeveer 33.000 leerlingen en maken we ons sterk voor vrijeschoolonderwijs. De vereniging bestaat uit het bestuur en het verenigingsbureau. We stelllen ons graag voor.

Het bestuur

Het bestuur is verantwoordelijk voor het beleid van de vereniging. Maak kennis met de bestuursleden:

Michel Rog, onze voorzitter. Een geboren belangenbehartiger en politiek dier, die pal staat voor de vrijheid van onderwijs. Oud-vrijescholier en nu vrijeschoolouder. Natuurliefhebber. 

Linda Scheeres, onze penningmeester. Schoolleider van een vrijeschool onder niet-vrijeschools bestuur. Kunst- en cultuurliefhebber en oud-vrijeschoolleerling.

Sebastiaan Cooiman, algemeen bestuurslid en rector in het voortgezet onderwijs. Doorliep zelf de vrijeschool van kleuter tot en met de 13e klas. Zanger en positivist.

Allert de Geus, algemeen bestuurslid. Begonnen als leraar, nu bestuurder van een vrijescholenkoepel. Onze vertegenwoordiger bij de ECSWE.

Peronnik Veltman, algemeen bestuurslid. Doorliep zelf de vrijeschool en is nu bestuurder van een groep vrijescholen. Houdt van buiten zijn, goede gesprekken en mensen met humor.

Het bureau

Op het verenigingsbureau werken we elke dag voor het Nederlandse vrijeschoollandschap. We zorgen voor de uitvoering van onze meerjarenvisie (link) en helpen bij het oplossen van landelijke vraagstukken. Ook regelen we allerlei praktische zaken, zoals de vacaturebank, nieuwsberichten en het lidmaatschap. Maak kennis met de medewerkers van het bureau:

Maaike van Gelder, de directeur van het bureau. Een econoom met vrijeschoolachtergrond. Vrijeschoolouder en één dag per week juf van klas 4. Houdt van achtbanen.

Nadine Massee, onze bureaucoördinator. Deze wandelgoeroe zorgt dat alle praktische zaken op het bureau én de planten groeien en bloeien.

Christel Nagel, adviseur communicatie & positionering. Werkte eerst voor groen onderwijs. Houdt van feng shui en dansen.

Omdat we op het bureau niet alles alleen kunnen doen, werken we samen met een team dat in opdracht van ons werkt:

Sietske van Poelgeest, per half mei onze adviseur initiatiefgroepen & nieuwe scholen. Eerst vrijeschoolleerling en nu vrijeschoolouder en -leraar. Houdt van kamperen.

Sanne Verhoeven, onze social media-expert. Is vrijeschoolouder en geeft één dag per week kookles op een vrijeschool. Woont in een camper.

Tristan van der Linden, organiseert onze grote evenementen. Vrijeschoolouder. Houdt van wielrennen, koken, skieën en zingen.

Verder zijn er werkgroepen rondom verschillende thema's, zoals de Toelatingscommissie voor leden en de Schrijfgroep Kompas.