Waldorf100 Klok

Waldorf100 Klok reist rond langs vrijescholen in heel Nederland.

Een klok voor alle vrijescholen

In het jubileumjaar van het vrijeschoolonderwijs heeft de Vereniging van vrijescholen opdracht gegeven om de Waldorf100 Klok te maken. Hij is gemaakt voor alle vrijescholen in Nederland als herinnering aan 100 jaar vrijeschoolonderwijs en kan langs de scholen reizen om daar geluid te worden. Bijvoorbeeld tijdens jaarfeesten, conferenties óf om een nieuwe vrijeschool in te luiden.

Het verhaal van de klok en de scholen

Door de klok te luiden voegen scholen hun eigen verhaal toe aan de grote reis van de klok. Dat verhaal wordt toegevoegd aan het online logboek op de website van de Vereniging van vrijescholen. De tekst op de klok luidt: Ik zing rond in de wereld. De klok werd voor de allereerste keer geluid op 21 februari 2020 tijdens het Winterfeest op vrijeschool De Zwanenridder in Wageningen.

De kunstenaar

De klok werd vervaardigd door kunstenaar en lerarenopleider Rik ten Cate. Hij presenteerde de klokvorm tijdens het Waldorf100 Festival. Samen met de bezoekers werd daar de definitieve tekst voor op de klok bepaald. In de periode na het festival werd de belettering aangebracht en werd de klok in brons gegoten. Daarna werd het werk voorzien van een klepel en geplaatst in de klokkenstoel.

De klok op jullie school?

Is er een leuke gelegenheid op jullie school om de klok te luiden? Dan kun je deze aanvragen door een mail te sturen naar de Vereniging van vrijescholen.

Contact

Waldorfklok bij Vrije School Peelland

Waldorfklok bij Vrije School Peelland (juni 2024)