Docent maatschappijleer | Zutphen

Zutphen
1 augustus
Voortgezet onderwijs
Parttime 0.36 fte
Nog 36 dagen om te reageren
Vrijeschool Zutphen VO (locatie IJsselhank)

Worden wie je bent? Dat kan op Vrijeschool Zutphen VO

Vrijeschool Zutphen VO is een school voor voortgezet onderwijs waar leerlingen vanuit het antroposofisch mensbeeld tot volwassenheid worden begeleid. De school telt rond de 1200 leerlingen. Zie hier een filmpje van een aantal van deze leerlingen die vanuit hun eigen perspectief de school/ lesstof weergeven. Vrijeschool Zutphen VO is een bruisende school waar betrokken leraren leerlingen stimuleren in hun cognitieve, emotionele en sociale ontwikkeling. De pedagogische visie van de vrijeschool is gebaseerd op de gedachte dat een mens zich ontwikkelt in leeftijdsfasen. De totale leerling wordt aangesproken. Juist het aanspreken van hoofd, hart en handen leidt tot een optimale ontplooiing van de leerling. Daarom worden naast kennisgerichte vakken veel praktische en kunstzinnige vakken gegeven. Het periodeonderwijs, waarin leerlingen drie weken achtereen gedurende de eerste twee uren van de dag met hetzelfde vak bezig zijn, vervult daarin een levendige rol. Daarnaast wil de school een veilige en inspirerende leefomgeving zijn voor leerlingen.
De school biedt mavo-, havo- en vwo-trajecten aan. Ook kent onze school een Regge-stroom waarin leerlingen leren door doen.

Wij zoeken per 1 augustus 2024 een DOCENT MAATSCHAPPIJLEER, 2de graad bevoegd, voor ongeveer 0,3600 wtf.

De inhoud van de vacature betreft:
Wij zijn op zoek naar een tweedegraads docent maatschappijleer die samen met onze enthousiaste sectie inspirerende en uitdagende lessen verzorgen, waarbij de relatie met de leerling centraal staat. De functie betreft het verzorgen van vaklessen en ochtendperiodes aan de klassen 7M/H en 8 t/m 10 Regge KB/mavo. De ochtend periodelessen worden gegeven in een periode van drie weken van maandag t/m vrijdag, de eerste twee lesuren (van 08.55 – 10.25 uur).

Competenties voor deze functie:

  • Kunnen organiseren van het klasmanagement
  • Zorgen voor een veilige leeromgeving
  • Kunnen motiveren, stimuleren en samenwerken
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Kunnen reflecteren
  • Kennis en ervaring in het vakgebied

Wij vragen:

  • (in opleiding) 2de graad lesbevoegdheid maatschappijleer
  • Affiniteit met de vrijeschool en in staat tot het verbinden met de achtergronden van de school
  • Affiniteit en betrokkenheid met de doelgroep
  • Flexibiliteit omtrent inzet

Wij bieden:
Een veelzijdige baan in een dynamische werkomgeving, met veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast. Een cao met goede arbeidsvoorwaarden, een prettige werksfeer, waarin ruimte is voor het individu en waarin ieders bijdrage op de juiste waarde wordt geschat. Inschaling conform cao-VO.

Bekijk ook onze website en/of onze YouTube pagina.

Interesse?

Inlichtingen worden verstrekt door Eljo in ‘t Hout, Teamleider, mail: eihout@vszutphen.nl, (vragen over de vacature kunnen vanaf 23 augustus gemaild worden ivm de zomervakantie). Herken jij je in de omschrijving? Ben jij die gedreven enthousiaste docent? Maak ons dan nieuwsgierig naar wie je bent en wat jouw mogelijkheden zijn. Stuur ons zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk vóór 26 augustus je cv en motivatiebrief toe via kharmsen@vszutphen.nl.